У току је Васкршњи пост, а многи можда добијају питање: "Зашто постите?" Ево како да одговорите на то "шкакљиво" питање:

- А зашто постиш? Замислите то питање, што постиш!? Таквог човека треба "летвом клепити по глави", браћо и сестре. Таква дрскост! Што постим?

А све умире, све је помрло. Погледај болести, погледај лудило, погледај наркомана, погледај секташа, погледај магије и црне и беле, и жуте, и црвене.

Фото: Профимедиа

 

 

Погледај детету у собу, заинтересуј се мало, кад си му улазио у собу? Погледај шта гледа, погледај шта пуши, погледај шта уноси у вену, погледај са ким се дружи, погледај телевизију, прочитај штампу. И још ме питаш зашто постим?

Постим јер нећу да се мирим са тим, нећу да се мирим са трском коју ветар повија. Нећу у царске хаљине и меке хаљине, нећу у царске дворове, испуњене живим лешевима и демонским плесовима.

Фото: Профимедиа

 

 

Хоћу на позив Светога Јована да се одазовем. Хоћу и ја са њим, за њим да дочекам Цара Славе, Цара Небеског… Хоћу и ја да примим вечни живот.

Живот без васкрслог господа је брука и срамота, браћо и сестре. То је плес са мртвима, то је долина смрти, рекао је отац Рафаило Бољевић.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО: