- Дејану Драгијевићу и Срђану Јанковићу притвор по решењу судије за претходни поступак Вишег суда у Зајечару истиче 03.05.2024. године и након тога ће бити донета одлука о евентуалном продужењу притвора. У интересу истраге не можемо вам саопштити која ће све лица бити испитана у својству сведока у наредном периоду - наводе у ВЈТ Зајечар.

Дејан Драгијевић је признао да је девојчицу задавио након што је ударена аутомобилом а њено тело је премештено са депоније где је првобитно било остављено. Брат Дејана Драгијевића Далибор је такође био приведен међутим он је преминуо у затвору и у четвртак је сахрањен.

- Записник о обдукцији сада покојног Далибора Драгијевића тужилаштву још увек није достављен. Не може се на егзактан начин утврдити степен алкохолисаности Дејана Драгијевића и Срђана Јанковића у тренутку када су дете ударили колима, због протека времена од момента удара колима до њиховог хапшења - кажу у ВЈТ Зајечар.

Радослав Драгијевић, отац осумњиченог Дејана Драгијевића је такође саслушан пред ВЈТ у Зајечару где се бранио ћутањем, а од стране судије за претходни поступак Вишег суда у Зајечару одређен му је притвор у трајању до 30 дана.

Фото: АТА имагес, Друштвене мреже

 

Полиција наставља потрагу за телом двогодишње Данке Илић, и до сада је корито Злотске реке од села Злот ка Сумраковцу као и резервоари за воду. Обојица осумњичених за убиство мале Данке су били запослени у ЈКП „Водовод“ Бор, и из тог разлога се прегледавају цистерне и резервоари јер су управо они знали распоред тих резервоара и обилазили их редовно.

Деда убијене Данке Илић: Данкин брат пита за њу
- Данкин брат, мој унук, враћен је родитељима и нашој породици после испитивања. Одмах, други или трећи дан су нам вратили дете. Био је у хранитељској породици. По закону је то било, то је процедура јер су моја снајка и син били осумњичени. Док се није решила ствар, дете је морало да буде тамо - каже он.

Према његовим речима, малишан има три године и два месеца и још увек није свестан шта се догодило са његовом сестром Данком.

- Дете је још увек. По неки пут спомене Данку, а то нама сломи срце. Вратили смо га у вртић, сви покушавамо да живимо нормално, а само чекамо сваког тренутка да нам јаве да су је пронашли - каже Данкин деда.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: