Лоџ се изјасила кривом у петак пред америчким Окружним судом у Средњем округу Пенсилваније по оптужби за ''међудржавни транспорт украдене робе'', наводи се у судским документима, преноси АП.

Федерални тужиоци су прошле године најавили оптужбе против Лоџ, њеног супруга Седрика и петоро других људи, у наводној шеми у којој је мрежа људи широм САД куповала и продавала делове људских тела украдене са Харварда и мртвачнице у Арканзасу.

Тужиоци наводе да је Дениз Лоџ преговарала о онлајн продаји између 2018. и марта 2020, укључујући две десетине руку, два стопала, девет кичми, делове лобања, пет сецираних људских лица и две сециране главе.

Фото: Танјуг/АП

 

Власти су саопштиле да су сецирани делови лешева донираних школи узети између 2018. и почетка 2023. без знања или дозволе школе.

Мушкарац из Пенсилваније, Џереми Поли из Томпсона, чека на изрицање пресуде након што је прошле године признао кривицу за заверу и међудржавни транспорт украдене имовине.

Фото: Профимедиа

 

Адвокатица Дениз Лоџ, Хоуп Лефебер, у интервјуу који је дала у фебруару, за крађу тела окривила је Седрика Лоџа и нагласила да се њена клијенткиња ''само учествовала'' у томе.

Лефебер је рекла да је ''оно што се овде догодило погрешно“, али нико није изгубио новац и да је инцидент ''више морална и етичка дилема него кривични случај“.

Фото: Shutterstock

 

Седрик Лоџ, супруг оптужене Дениз, био је менаџер мртвачнице Харвардског програма за анатомске поклоне, а оптужен је за дозволу приступа мртвачници потенцијалним купцима како би одабрали остатке које желе да купе.

Како наводе тужиоци, он је одабране делове крао и носио својој кући у Њу Хемпширу, да би затим делове тела купцима слао поштом.

Тела донирана медицинској школи Харвард користе се у образовне, наставне или истраживачке сврхе, а када више нису потребни, лешеви се обично кремирају, а пепео се враћа породици донатора или сахрањује на гробљу.

БОНУС ВИДЕО: