- Наиђе тако тренутак.. тежи од камена.. нема тог конца којим се може закрпити душа искидана.. кад поглед заборави на речи.. кад ми нешто недостаје, лако научим живети без тога, али кад ми неко недостаје.. не научим никад.. тражим те у сећању.. мирно спавај кћери моја - написао је на друштвеним мрежама Слободан Кривокапић, отац убијене девојке.

Како даље наводи неутешан отац, сећања су сада најлепши тренуци његовог живота која долазе да га подсете на нешто најлепше.

- Може ли више бити наде? Може ли бити среће у овом животу туге? Надам се.. чекам, дани су дуги.. ноћи још дуже тишина срце ломи.. сећања су најлепши тренуци живота. Долазе да те подсете на нешто најлепше. Зато, немој ми замерити што те се сетим, теби не може да смета али мени пуно значи - написао је он.

Десетине коментара могу се видети испод ове објаве, а многобројни показују искрену тугу за Иваном.

Трагична вест о бруталном убиству студенткиње Иване Кривокапић (26) потресла је јавност. Након две недеље истраге, откривено је да је девојка била жртва убиства, а као осумњичени за овај злочин идентификован је њен партнер, Јетмир Гочај (24). Бруталност овог злочина додатно је узнемирила јавност, а посебно чињеница да је убица успео да побегне без већих напора, остављајући за собом траг мистерије и страха.

Иванин убица је, за сада, успео измаћи правди, упркос међународној потерници. Ипак, ситуација остаје комплексна, а породица наставља своју борбу за правду и истину у вези са смрћу њихове вољене Иване.

- Убици наше Иване само ће Бог судити - рекао је раније за "Блиц" неутешан Миодраг Кривокапић, стриц свирепо убијене студенткиње.

Браћа је пронашла након што се данима није јављала

Ивана се данима није јављала на телефон, када су забринута браћа одлучила да оду до њеног стана на Звездари 24. децембра прошле године. Морали су да развале врата стана и тада су затекли тело несрећне девојке.

Девојка је затечена откопчаних панталона и подигнуте блузе са видљивим модрицама по врату. Касније се испоставило да је имала повреде и на прстима шаке, што указује да се борила са својим убицом.

Ипак, у том тренутку није било званично потврђено да је реч о убиству, већ се радило о сумњивој смрти. У стану није било трагова преметачине, те се наизглед није могло одмах посумњати на тежак злочин.

Обдукција открила мрачан епилог

Тог 30. децембра прошле године Више јавно тужилаштво је саопштило резултате обдукције са токсикологијом, који су потврдили да је студенткиња убијена. Ипак, тада је саопштено да је осумњичени НН лице.

- Сумња се да је, за сада непознато лице Ивану Кривокапић лишило живота тако што ју је угушило дављењем. Полиција интензивно ради на расветљавању овог кривичног дела и трага за починиоцем - саопштено је тада.

Ипак, једна особа је у тренуцима након убиства Иване посебно убирала пажњу јавности и истицала се.

Јетмир Гочај је активно на друштвеним мрежама објављивао фотографије са убијеном студенткињом, уз срцепарајуће поруке опраштања. Гочај је све време глумио да је тужан, као и да пати, све док полиција није расветлила случај.

Након 20 дана убица је идентификован

Након 20 дана од убиства, утврђено је да за Иванино убиство осумњичен Јетмир Гочај (24). То је званично и саопштило Више јавно тужилаштво у Београду 13. јануара.

- У питању је држављанин Црне Горе Јетмир Г. (24). Након што је полиција доставила кривичну пријаву уз доказни материјал, Више јавно тужилаштво у Београду донело је наредбу о спровођењу истраге против Јетмира Г, због сумње да је извршио кривично дело Тешко убиство из ниских побуда (љубоморе), за које је запрећена казна од најмање 10 година или доживотни затвор - навели су из Тужилаштва.

Како су навели, сумња се да је Јетмир, 23. децембра 2022. године између 00:37 и 5:30 часова лишио живота Ивану К, са којом је био у емотивној вези. Он је наведеног дана дошао до Иваниног стана на Звездари где је боравио од 11. децембра 2022. године и ушао са њом у вербалну расправу. Онда је кренуо да јој рукама стеже уста и нос док није издахнула, па је закључао стан и кључ понео са собом. Сумња се да је истог дана аутобусом напустио територију Србије.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: