Чувени глумац Небојша Глоговац оставио је незаборавне улоге. „Породично благо“, „Приче из Непричаве“, „Буре барута“, „Т. Т. синдром“,„Небеска удица“, „Бранио сам Младу Босну“, „Артиљеро“, „Муње“, „Кад порастем бићу Кенгур“, „Убице мог оца“, „Немањићи- рађање краљевине“, „Вратиће се роде“, гласе наслови који су нам донели те његове култне улоге којима је дочарао публици свој вансеријски таленат. А глумац као глумац... био је изванредан и у рецитовању.

Фото: АТА имагес

 

 

Небојша Глоговац је дипломирао на Факултету драмских уметности у Београду у класи професора Владимира Јевтовића. Прву улогу одиграо је 1981. у серији„Приче из Непричаве“ и почео је блистави низ његових глумаких остварења.

Али пре тога и пре дипломирања на ФДУ, десио се пријемни испит... Гостујући пре више година у емисији "Балканска улица" ауторке и водитељке Весне Дедић, славни Глоговац открио је како је то уписао глуму:

"Имитирао сам Шекија Турковића и Веру Матовић. "Хало, хало, где идеш вечерас?", то је била Вера Матовић. "Погледај ме једном нежно" од Шекија Турковића, само што има мало глупу кореографију. То је било смешно“.

Он је у тој емисији испричао како је добио улогу у комаду "Велика пљачка" Дејана Мијача.

- Ја сам седео у мензи, ручао, и одједном се Сергеј (Сергеј Трифуновић) појавио. Он је почео да грли и љуби и каже:" Добили смо улогу код Мијача. "Велика пљачка", лудило." Ту смо се нешто радовали, то је био крај друге године (факултета) - рекао је Небојша Глоговац.

Признајемо, нико не рецитује боље песме народне музике од Небојше Глоговца. После несвакидашњег пријемног испита уследила је врхунска каријера, публика је уживала у његовим бравурама у серијама, на филму и у позоришту.

БОНУС ВИДЕО: