Иако полиција још увек спроводи истражни поступак и прикупља информације о овом злочину извршеном у предграђу Барселоне Ел Прат де Љобрегат, све указује да је у питању родно засновано насиље, изјавила је данас министарка за равноправност Ана Редондо, преноси Ројтерс.

- Ако се потврди овај најновији случај, имаћемо девет жена убијених од почетка ове године и седморо деце - истакла је шпанска министарка.

Неколико локалних медија је цитирало полицијске изворе наводећи да је мушкарац по свему судећи у понедељак задавио своју породицу у породичној кући, а затим оставио опроштајну поруку у свом аутомобилу и бацио се под воз.

Министарка Редондо је изјавила да је значајан напредак у остваривању права жена, посебно у вези са добровољним сексуалним односом, последњих година изазвао "бруталне и веома тешке" реакције мушкараца шовиниста, укључујући талас порука мржње на дртуштвеним мрежама.

- Могуће је да видимо погоршање у реакцијама мушких шовиниста, који нападају тамо где жене највише боли и врше насиље над децом - рекла је она и обећала да ће у координацији са шпанским министарством унутрашњих послова и регионалним властима појачати мере против родног насиља.

БОНУС ВИДЕО: