Иначе, овај ослабљени хладни фронт својим периферним делом донеће данас северозападним пределима Србије нешто свежију ваздушну масу са запада, па се тако данас у Бачкој, у Срему и у Подрињу очекује и умерено наоблачење, али и свежије време у односу на остатак земље, па се у овим пределима очекује максимална температура до 22-23 °Ц, а дуваће и појачан северозападни ветар.

У осталим пределима Србије југоисточни ветар, који ће још током преподнева на југу Баната и у доњем Подунављу бити јак, током дана биће у скретању на североисточни.

Тренутне температуре у Србији крећу се од 20 °Ц у Бачкој, Срему и у Подрињу где је већ освежило, до 28 °Ц у Поморављу и на југоистоку Србије, у Београду је 25 °Ц. Копаоник мери 17 °Ц, а Златибор и Сјеница 22 °Ц.

Дакле, нажалост, наставља се сушни период, с обзиром на то да ослабљени хладни фронт осим умереног повећања облачности неће донети Србији кишу.

Како нас са северозапада очекује нагло јачање антициклона, ваздушни притисак биће у осетнијем порасту и наредних дана биће веома висок, што ће условљавати врло стабилно време.

У Србији се све до следећег понедељка очекује сунчано, повремено уз умерену облачност.

Максимална температура у четвртак биће од 23 до 27 °Ц, у Београду до 25 °Ц.

Петак и викенд донеће поново праве летње температуре, уз вредности изнад 25 °Ц, па и до 28-29 °Ц, у недељу до 30 °Ц, а најтоплији дан биће понедељак. Тада се локално очекује и преко 30 °Ц.

Према данашњим прогнозама, следећег уторка очекује нас наоблачење и захлађење са кишом и пљусковима са грмљавином, па ће средином следеће седмице бити свежије и за 15 степени. И поред тог драстичног пада температуре, оне ће бити у складу са календаром, па се и такве вредности од 15 до 20 °Ц очекују око 20. априла, уз променљиво облачно време.

Иначе, ових дана максималне температуре у Србији више су за 10 до 15 степени од просека, а лето је поранило два месеца, с обзиром на то да је већ последњи дан марта донео тропски дан, и овогодишња прва половина априла протиче у знаку правог летњег времена, а максималне температуре одговорају јунским.

БОНУС ВИДЕО