Подсетимо, Срђан Јанковић је тог 26. марта био са колегом Дејаном Драгијевићем на теренском раду у Бањском пољу, а по сопственом признању првобитно се догодила саобраћајна несрећа. Наиме, како су осумњичени испричали инспекторима када су ударили дете, Дејан је са места сувозача изашао из кола и убацио дете у службено возило "фијат панду", а када се Данка пробудила он је задавио рукама. Тело су, како је најпре рекао осумњичени, бацили на оближњу депонију на Бањском путу, а потом се понашали као да се ништа није догодило.

- Срђанова бивша ташта преминула је 29. марта, а сахрањена је обављена два дана касније у једном борском селу одакле је родом. Срђанова ташта је имала 73 године, а преминула је само дан након рођендана једног од унука - наводе комшије села Лука за Курир и додају:

- Срђан и његова бивша супруга нису остали у добрим односима, тако да не верујем да је био на сахрани. А такође, његовог имена нема ни на умрлици коју је породица објавила. Није међу ожалошћеном породицом, иако су међу ожалешћенима и зетови.

Подсетимо, Јанковић и Драгијевић ухапшени су 4. априла због сумње да су почиинили тешко убиство. Како су навели припадници МУП Србије у једном извештавању, Дејан и Срђан су полиграфски тестирани на почетку потраге за девојчицом, али пошто су у тренутку тестирања били под дејством алкохола имали су закаснеле реакције на питања на полиграфу.

- Срђан је неколико деценија био у браку са супругом са којом има сина. Дечко сам породицом последњих пет година живи у иностранству и колико знам поводом овог догађаја и хапшења оца није долазио у Србију - наводе комшије села Лука за Курир и додају:

- Осумњичени Јанковић и његова супруга растали су се пре неких годину дана. Он је био код оца у селу Лука, док бивша партнерка живи и ради у Бору. Срђана је жена буквално одједном напустила, а ми никада нисмо сумњали да они имају неке проблеме с обзиром да су увек деловали као заљубљени тинејџери и често су били са пријатељима у проводу. Били смо у чуду када су се растали, али су убрзо наводно, пронашли нове партнере.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: