Данас, међутим, можемо да завиримо у унутрашњост овог скривеног стана са најлепшим погледом у граду светлости и осетимо препознатљиви дух Париза из 19. века.

Ајфелова кула је отворена 1889. и дизајнирана је специјално за Светску изложбу у Паризу исте године. Данас је симбол овог града, а од самог настанка на највишем нивоу крије стан који је припадао француском конструктору Густаву Ајфелу, у свету познатом управо по конструкцији Ајфелове куле.

Ајфел је својевремено баш на врху најпознатије куле на свету имао апартаман са прелепим стилским намештајем и концертним клавиром. Њега је често користио за окупљања са угледним и битним људима тога доба, укључујући и Томаса Едисона са којим је уз цигаре и коњак разговарао о најновијем Едисоновом изуму – грамофону.

Фоот: Википедија, Профимедија

 

Данас су у унутрашњости овог стана осим аутентичних предмета изложене и реплике Густава Ајфела и његових савременика. Стан оживљава аутентичну атмосферу доба у којем је настао јер садржи све препознатљиве карактеристике скромног париског дома из 19. века, укључујући препознатљиве тепихе, тапете, ормар, као и малу спаваћу собу.

О атрактивности овог места још за време Ајфеловог живота сведоче записи поносног власника који је открио да су му стизале бројне понуде за закуп овог простора бар на једну ноћ, а неки су заузврат нудили право мало богатство. Све су наравно одбијене.

 

 

БОНУС ВИДЕО