Рафаел Надал донео је одлуку да се повуче са турнира у Монте Карлу неколико дана пред старт такмичења. Објаснио је да још увек није спреман да се такмичи на највишем нивоу и да неће бити део Мастерса. Његов стриц Тони се потом огласио и смирио ситуацију, али изгледа да ствари нису ни мало наивне.

Тако делује по најновијој Рафиној изјави.

- Моје тело ми не допушта да играм. Тешко ми је, тешко је већ око годину и по дана. Покушавам сваки дан да решим све, али је реалност да у овом моменту нисам у позицији да се такмичим. Тешко је - рекао је Надал за "Мовистар".

Ролан Гарос се ближи, већ су кренуле спекулације да би могао да пропусти и свој омиљени турнир.

- На личном нивоу све је у реду, али је на професионалном веома тешко. Суочаваш се са неким лошим тренуцима које ниси ни замишљао да могу да ти се догоде. Не искључујем ништа, ни турнир у Барселони или Мадриду. Ипак, у овом моменту не могу да играм ни где због тих проблема.

Наглашава да се ментално добро осећа и да има снагу.

- Многи људи имању менталне проблеме. Имам их и ја када не могу да испуним одређене циљеве, али овог пута је ствар физичке природе. Имам промене са абдоменом од када сам се вратио из Аустралије и покушавам разне ствари. Идемо постепено - закључио је Надал.

БОНУС ВИДЕО