Наше екипе налазе се у близини депоније на којој се трага за телом мале Данке.

На терену је и механизација - прекопава се и крчи шибље у покушају да се пронађе тело девојчице.

Такође, како су пренели медији, отац Срђана Јанковића, осумњиченог за убиство девојчице Данке Илић, одвео је жандармерију у близини села Луке где се сумња да је бачено тело.

Фото: АТА имагес

 

Жандармерија тренутно претражује колибу породице Јанковић. Место је ненасељено, а велики број припадника жандармерије је на терену.

Подсетимо, полиција у Бору ухапсила је раднике Јавног комуналног предузећа ”Водовод” Бор Срђана Јанковића (50) из села Лука и Дејана Драгијевића (50) из села Злот под сумњом да су убили малу Данку Илић (2).

Тужилаштво у Зајечару се огласило и саопштило да је Јанковићу и Драгијевићу, одређено задржавање, као и да се прикупљају докази за вођење кривичног поступка.

Министар полиције је рекао да је комплетан терен претраживан читавих пет пута од стране свих могућих служби и средстава.

- Срђан Јанковић је осумњичени да је службеним возилом ”фиат панда” у улици Радомира Путника ударио у пешака, двогодишњу Данку, и усмртио је. Заједно са колегом Дејан Драгијевић тело девојчице убацили су у гепек возила, након чега су се одвезли до дивље депоније на ”Старобањском путу” код Бора где су тело избацили са десне стране пута - каже извор близак истрази.

Фото: АТА имагес

 

Срђан Јанковић се на терет ставља да је тиме починио тешко кривично дело против безбедности јавног саобраћаја, а Дејан Драгијевић помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела. Обојици је након хапшења одређено задржавање до 48 сати.

Истрага криминалистичке полиције ПУ Бор указује да се све одиграло 26. марта око 13:52 часова, односно свега седам минута након што је, према пријави мајке, девојчица нестала.

- Срђан Јанковић се на терет ставља да није прилагодио брзину кретања возила стању и условима на путу услед чега је предњим десним делом возила ударио у девојчицу и усмртио је - наводи извор из истраге.

Данка Илић нестала је 26. марта око 13.45 часова у Бањском пољу код Бора. Била је са мајком и братом када је нестала и од тада јој се губи сваки траг. Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем "Пронађи ме".

БОНУС ВИДЕО: