Како се сазнаје, они су од почетка били осумњичени, али су се чекали резултати ДНК анализе и други материјални докази.

Возило у којем су били осумњичени С. Ј. и Д. Д. има систем за праћење па су преко њега утврдили да су је бацили на депонију, неколико километара од места где су ударили девојчицу.

- ГПС је показао да су се пола минута тамо задржали - каже извор Блица.

Подсетимо, у аутомобилу су пронађени трагови крви, након чега је урађена ДНК анализа и потврђен идентитет нестале Данке Илић.

- По плану рада предузећа, било је познато ко је возио аутомобил у критично време, провером базних станица, то је и потврђено. Осумњичени су приведени и одмах признали убиство - каже извор.

Раније данас су пронађени трагови крви на аутомобилу форензичком истрагом и на основу тога су приведене две особе.

Како сазнају медији, девојчицу су ударили колима, тело ставили у службено возило и бацили на депонију.

Њено тело су, наводно, прекрили смећем.

- Аутомобил су по договору чистили киселином како би уклонили крв. Међутим, једна капљица је ипак уочена и дата на анализу - каже извор за Телeграф.

С.Ј. се на терет ставља да је тиме починио тешко кривично дело против безбедности јавног саобраћаја, а Д.Д. помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дела.

Обојици је након хапшења одређено задржавање до 48 сати.

Полиција је ухапсила две особе које су извршиле убиство мале Данке Илић и које су признале злочин, потврдио је председник Србије Александар Вучић.

- Имамо лоше вести за Данку... Полиција је ухапсила два лица која су, ако добро разумем која су извршила убиство мале Данке. Како схватам признали су дело - рекао је Вучић и додао да воде полицију до места где су бацили тело.