Он у најновијој временској прогнози наводи да ће бити суво и топло све до око 12. априла када је могуће освежење, али вероватно уз врло мало падавина.

Од петка до 29 степени Целзијуса

- И у четвртак пре подне под утицајем врло слабог циклона очекује се више облака, али се појава слабе кише или ређег пљуска очекује врло ретко. Дуваће слаб до умерен, западни и северозападни ветар – каже Марко Чубрило у својој најновијој временској прогнози.

Од петка до око наредног четвртка биће претежно сунчано и знатно топлије од просека уз углавном слаб, јужни, ветар. Максималне дневне температуре ће бити прво од 20 до 26, а затим од 22 до 29 степени Целзијуса, а то су температуре и за око 7-8 степени изнад просека.

Освежење доноси просечне температуре

Освежење, али вероватно уз врло слабе падавине, се очекује око 12. априла када ће температуре да се врате у оквире просека, али не и испод њега. Марко Чубрило каже да не делује да ће то освежење бити израженије.

Објашњава да у овом моменту дугорочни европски модел до око 3. маја над нашим делом Европе углавном симулира дефицит падавина, посебно над јужним деловима региона.

- Веће акумулације која би биле око или чак мало преко просека се симулирају само за северозападне и северне пределе Србије, али како ће све више тих падавина бити у облику пљускова, сигурно ће постојати велике разлике у количини на релативно малом простору. Тренутно нема сигнала за неку јачу циклонску активност у нашој близини, барем не у наредне две до три недеље – закључује Чубрило.

БОНУС ВИДЕО: