Сваки певач сања о хитовима и успешној каријери, али мало коме је пошло за руком да у свом репертоару поседује песме које су неизоставни део сваког весеља деценијама уназад, попут Шабана Шаулића.

Краљ народне музике, како су Шаулића многи називали, оставио је иза себе ванвременске хитове, а мало ко зна да је једну од његових најпознатијих песама написао рокер.

Веровали или не, Бора Ђорђевић написао је текст чувене "Прикрашћу се теби под прозоре" из 1985. године, која је у народу постала познатија као "Прескочићу тарабу и јарак".

Фото: АТА имагес

 

 

Међутим, мало ко зна да је Шабан и сам творац својих великих хитова због чега је својевремено изненадио и Сашу Поповића.

Фото: Игор Маринковић

 

 

- Много пута је Саша Поповић у "Звездама Гранда" рекао "Одакле ти ова песма, ко је то писао", а мој одговор је увек био: "Ја". Па ме онда пита за неку другу песму, а мој одговор је поново „ја“. Био је у шоку много пута, каже ми: "Дај, не зезај ме". А све од 1975. године на овамо што чујеш то сам све ја писао. Шалио сам се са Сашом да није гледао никада ауторе (смех) – испричао је Шабан једном приликом.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО: