Девојчицу су у купатилу у кади пронашли полицајци, 24. марта прошле године, пошто је претходно у станицу дошла Пашајлићева партнерка Ивана Ж., да га пријави за насиље. Она је тада рекла да оптужени има ћерку и да је она вероватно сама у изнајмљеном стану. Након њене пријаве, полиција је провалила у стан и дете пронашла у кади, потпуно изнемогло. Пашајлић је ухапшен четири дана касније, након што се скривао.

Током данашњег главног претреса саслушан је сведок Оливер С. у чијем стану је пронађен оптужени. Он је изјавио да је Урош пре тога код њега био 19. марта, када су попили понеко пиће, гледали ТВ, а затим око поноћи отишли по Ивану, која је била на прослави фирме. Кад су је покупили, како је навео, њега су одвезли кући и затим отишли. Према његовим речима, тада се Урош и Ивана нису свађали.

- Када је после неколико дана Урош поново дошао код мене, рекао ми је да има неких проблема. Остао је неколико дана, када је дошла полиција и ухапсила га. Тек сам после сазнао шта се десило - казао је сведок. Он је навео и да му је оптужени сам рекао да конзумира кокаин, али да никада то пред њим није радио. Додао је и да му је Урош говорио да има проблеме у вези са Иваном, као и да ћеркицу чува једна његова другарица.

Суђење се наставља 9. маја, када би требало да буде саслушан психолог, која је вештачила Ивану Ж. са колегиницом Маријом Панић, која је данас кратко изнела оно што су написале у налазу и мишљењу. Како је рекла др Панић, Ивана нема никакву болест или поремећај, као и да је она способна да реално пренесе дешавања на адекватан начин. 

Након што буде саслушан и психолог, судија ће заказати изношење завршних речи, након чега ће саопштити првостепену пресуду.  

БОНУС ВИДЕО: