Снажна полицијска акција изведена је у петак ујутру, 29. марта, у којој су, поред хеликоптера, мобилисани и службеници за борбу против дроге. Тада је  српски држављанин, идентификован као Жарко Пилиповић, иначе на потерници Интерпола, из затвора, где је лежао због кривичних дела повезаних са трговином дрогом, протеран до границе са Бразилом, а тамошњи медији пишу да ће свој пут наставити све до Албаније.

Жарко Пилиповић ухапшен је у фебруару ове године у Сан Рафаел де Веласку, у департману Санта Круз, заједно са мушкарцем који је осумњичен за трговину дрогом Луривалом Максимом да Фонсеком, званим "кит нарко-бос", који је у фебруару ове године протеран из Боливије.

Српски држављанин, који је данас пребачен под строги полицијски надзор, важи за једног од најтраженијих људи на свету, због припадности међународној мафији која има директне везе са ПЦЦ-ом (Командом прве престонице), саопштено је.

Боливијско становништво је обавештено о трансферу и протеривању држављанина српске националности Жарка Пилиповића у земљу Албанију кроз координацију са нашим колегама у Бразилу. Овај субјект има црвени печат Интерпола и лажни идентитет Леонарда Барсада да Роча - рекао је Дел Кастиљо.

Фото: Ministerio de Gobierno

 

Испоручивање опасног Жарка Пилиповића је обављено под снажном операцијом која је укључивала ратно оружје, хеликоптере и неколико десетина оружја.

Наредба за протеривање српског држављанина извршена је у петак ујутро, објаснио је заменик команданта боливијске полиције у Санта Крузу пуковник Анхел Моралес.

Фото: Ministerio de Gobierno

 

- Ујутро, у складу са споразумима који постоје са сестринском Републиком Бразилом и у складу са решењем о избацивању из Иммиграције ове особе, страног поданика, ова особа је пребачена у Пуерто Суарез, где су парови Савезне Полиција ће преузети случај. То је операција коју спроводе Специјалне снаге за борбу против трговине дрогом (ФЕЛЦН) и Интерпол - рекао је Моралес.

Начелник полиције је објаснио да српског држављанина тражи федерална полиција Бразила. Боливијска полиција је у уторак, у оквиру међународних споразума, предала бразилском колеги Марсија Роберта да Алмеиду Педрозу, за којим се у његовој земљи трагало због кривичног дела убиства, преносе медији у Боливији. 

 

 

Група са којом је путовао Пилиповић истражена је након случаја убиства две особе. Када су били прогањани, склонили су се на приватном имању у Сан Игнасио де Веласку, а када су тужилац и полицајци извршили рацију, криминалци су се међусобно сукобили пуцачином.

Након што је приведен, судија му је одредио превентивни притвор у затвору Палмасола, где је остао до данас. Међутим, том приликом Србин није прописно идентификован, јер је носио фалсификована документа бразилског држављанина, са именом "Леонардо Бардасон да Роша".

(Телеграф, eldeber.com)

БОНУС ВИДЕО: