Руља се формирала након што је осмогодишња девојчица нестала у среду. Њено тело пронађено је у четвртак рано ујутро на путу на периферији града.

На снимцима безбедносних камера виде се жена и мушкарац како у такси утоварују нешто умотано у чаршав, што је изгледало као да би могло бити тело детета.

Маса извукла жену из полицијског возила и брутално је претукла

Руља је опколила кућу жене на снимку, претећи да ће је извући. Полиција је жену одвела у службени камионет, али су полицајци стајали по страни и дозволили маси да извуче осумњиченог из возила на улицу. Људи су тукли жену на улици док је лежала полугола и непомична на земљи.

Након што су је грађани брутално претукли, полиција је жену убацила у камионет и одвезла, а тротоар је остао умрљан крвљу. Државно тужилаштво Герера је касније потврдило да је жена преминула од задобијених повреда.

- Ово је резултат лоше владе коју имамо. Није први пут да се овакве ствари дешавају, али ово је први пут да су људи нешто урадили. Доста нам је. Овај пут је убијена осмогодишња девојчица - рекла је за АП Андреа, жена која је била део гневне руље.

Градоначелник Таска Марио Фигуероа рекао је да дели гнев становника због убиства детета. Он је убрзо након премлаћивања жене на улици рекао да није добио никакву помоћ од државне владе за градску полицију, која је била бројчано надјачана од гневне руље.

Нарко-банде тероришу Таско

Напади разјарене руље грађана нису новост у Мексику, посебно у руралном делу земље. У 2018. гневна руља је насмрт спалила два мушкарца у централној држави Пуебла, а следећег дана су мушкарац и жена извучени из свог возила, претучени и запаљени у суседној држави Идалго.

Али Таско и други градови у држави Гереро су посебно склони насиљу. Крајем јануара у Таску су штрајковали приватни таксисти јер им је претила нарко-банда која се бори за контролу тог подручја. Ситуација је била толико лоша да је полиција морала да вози људе у својим патролним колима.

Отприлике у исто време, на периферији Таска пронађена су тела два детектива изрешетана мецима. Локални медији јавили су да на њиховим телима има трагова тортуре. У фебруару су наоружани људи на мотоциклима пуцали на непробојни аутомобил градоначелника.

У Таску и широм државе Гереро, нарко картели и банде рутински нападају локално становништво тражећи плаћање заштите од власника продавница, таксија и возача аутобуса. Банде убијају оне који одбијају да плате. Становници кажу да им је доста, а насиље грађана би могло додатно да утиче на туризам, пише АП.

(Индеx.хр)

БОНУС ВИДЕО: