Двадесетједногодишњи Тејлен Брукс преминуо је након што га је у Калифорнији напала пума. Према канцеларији шерифа округа Ел Дорадо, са њим је тада био и његов брат Вајат Брукс (21) који је завршио са повредама и сада се опоравља.

"Ова два младића, била су блиска као што то само браћа могу да буду, живели су пуним плућима и уживали у природи", наводи се у саопштењу породице.

Чланови породице су упутили захвалност свим онима који су им у протеклих неколико дана пружили подршку.

"Сви смо потресени због трагичног губитка Тејлена, али смо захвални што је Вајат још увек са нама, свесни смо да је исход могао бити још горе", додаје се у саопштењу.

Браћа су тражила рогове јелена у удаљеном делу Џорџтауна, у Калифорнији, када их је напала пума, заштићена врста према закону ове савезне америчке државе.

Ово је први смртоносни напад пуме у последње две деценије.

Тејлену није било помоћи

Према саопштењу из шерифове канцеларије, Вајат је одмах када су нападнути позвао број за хитне случајеве, 911, како би пријаво шта се десило. Тинејџер је додао и да је током напада био одвојен од свог брата.

Надлежни су на место трагедије стигли 20 минута после позива. Одмах су пружили потребну помоћ осамнаестогодишњаку, који је имао озбиљне повреде на лицу и кренули у потрагу за његовим братом.

"Након што је потрага почела, убрзо су пронашли момка како лежи на земљи, а поред њега је била пума у скупљеном положају", рекао је портпарол канцеларије шерифа Кајл Паркер, преноси Дејли Мејл.

Полиција је саопштила да је Тејленово беживотно тело пума повукла на другу локацију, док је његов брат тражио помоћ. Пре него што су открили да је дечко већ био мртав, полицајци су пуцали како би отерали животињу.

Чувари и ловци из Одељења за рибарство и дивље животиње Калифорније су убрзо ухватиле звер и успавали је у близини места где се догодио напад, саопштила је канцеларија шерифа.

"Пума је послата у форензичку лабораторију како би путем ДНК добили информације и његно опште здравствено стање", наводе из канцеларија.

Последњи смртни случај забележен пре 20 година

Напади пуме су изузетно ретки у Калифорнији, а последњи смртни случај у држави забележен је 2004. године. Од 1890. године, у сличним нападима било је мање од 50 потврђених, од којих је само шест завршило трагично.

Последњи пут када је пума убила некога у подручју округа Ел Дорадо било је 1994. године. Тада је пронађено унакажен тело маратонке Барбаре Шонер на изолованим стазама у Аубурн Лаке подручју.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".