Кошаркашка репрезентација Србије покушаће овог лета да дође до медаље на Олимпијским играма у Паризу, а већ сада селектор Светислав Пешић зна да не може да рачуна на Немању Недовића. Могло се то наслутити још када је летос после припрема одлучио да се самостално повуче из тима, а сада је јасно послао поруку и да то значи да се дефинитивно "пензионисао" из дреса са државним грбом.

- Завршио сам са репрезентацијом прошлог лета током припрема за Светско првенство. Моје тело више није могло да издржи додатни напор, јер ми је потребно све више времена за регенерацију. Године се не смањују већ само повећавају, као што су клупске сезоне све дуже, једва се чека одмор - рекао је Немања Недовић за "Спорт Клуб".

- Ако ћу део тог периода да посветим националном тиму, дође тренутак када више не можете. А ја сам плус тада добио ћеркицу Талију. Постао сам практично ‘располућен’, нисам више могао. Долазе млађи...", објаснио је некадашњи репрезентативац Србије који са "орловима" има једну освојену медаљу и то на Олимпијским играма у Рију када је код Саше Ђорђевића освојио сребро, након пораза од Американаца у финалу.

Фото: МВ

 

 

Недовићев званични опроштај од репрезентације дошао је након пораза од Меге (83:89), првог у АБА лиги после 25 узастопних победа, између осталог и јер њега шут није служио (4/18 из игре). 

- Ми све држимо у својим рукама у преосталим сусретима. Нема места било каквој паници. Дешава се, па и нама, све стане у оно – лоше смо одиграли. Како, зашто, па нема увек правог објашњења - била је порука Немање Недовића којом је навијачима поручио да нема простора за панику.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".