Стефан Савић (23), репрезентативац Србије у ММА и освајач бронзане медаље на Светском првенству, убијен је у ноћи између 24. и 25. фебруара на Дорћолу. Осумњичени за брутално убиство младића су Василије Гачевић (23) и Марко Даничић (23) који се налазе у бекству већ месец дана. Иако је полиција за њима расписала потерницу, од њих још увек нема ни трага ни гласа!

"Блиц" је раније објавио снимак бруталног убиства у центру Београда, на којем се види Стефан Савић како трчи низ Добрачину улицу док га јуре двојица мушкараца. Међутим, нападачи су га сустигли и нанели му фаталне повреде ножем.

- Стефан је убоден испред клуба док је био окренут леђима. Његова рана је непрестано крварила док је трчао и покушавао да се спаси од својих нападача. Због тешке повреде, Стефан више није могао да издржи и нападачи су га сустигли и крвнички убили, изболи су га више од 15 пута - наводи извор "Блиц" упознат са случајем.

"Дај, нећемо ваљда то да решавамо овде"

Тренер се присетио сукоба Стефана са његовим убицама који се догодио пре две године, када је борац био "сатеран уза зид" јер му је друг био мучки пребијен. Према његовим речима, овај сукоб наводно је био мотив за убиство талентованог борца.

- Он је одувек био правдољубив. Пре две године, његов друг је био мучки пребијен од стране више људи и бачен у реку. Стефан није могао само да оде кући. Рекао ми је тада: "Учитељу, како после тога могу само да одем кући? Џабе ми све што радим, сутра за моју будућност, за било шта". Дечак је изашао из воде потпуно измучен, мокар и крвав, испред Стефана. Он му је тада пришао и упитао: "Ко ти је то урадио? Шта ти се десило?" Младић му је одговорио, након чега им је Стефан лепо пришао и питао их: "Ајде што сте га пребили, али зар сте морали да га баците у реку?" Онда је уследила свађа, па и туча која је касније ескалирала у оно што се десило. Стефан је из те туче изашао као победник, али можда извршиоци нису могли то да поднесу, и ово је епилог - тврди Ћосић.

Истиче и да Стефан своје убице никада раније није видео, те да су се након тог сукоба од пре две године пар пута срели у граду, али није било никаквих инцидената.

- Кобне вечери када су се срели, Стефан се насмејао, подигао руке и рекао: "Дај, нећемо ваљда то да решавамо овде". Такав је он био, увек је настојао да избегне сукобе, никоме да не учини нешто лоше. Велика туга - наводи неутешни тренер.

Тешко ранили младића који је хтео да спаси Стефана

Младић којег су убице тешко ранили је Стефан М. (32) тренер убијеног Стефана назива јунаком. У тренутку када су убице насрнуле на жртву, Стефан М. је пролазио колима. Када је видео тучу, Стефан М. је покушао да спаси ММА борца речима: "Пустите момка!", међутим, нападачи су насрнули и на њега и уболи га у ноге и груди.

Стефана М. су полицајци затекли крвавог у аутомобилу на Теразијама неколико минута након убиства. Полицајци су зауставили аутомобил "фиат 500" око 00.50 часова. За воланом је био М. В. (22), а на месту сувозача је био Стефан М. који је обилно крварио. Колима Хитне помоћи је одвезен у Ургентни центар.

Подсетимо, осумњичени за убиство Марко Даничић (23) и Василије Гачевић (23) у ноћи између 24. и 25. фебруара одшетали су из Дунавске улице у Београду након што су убили ММА борца, репрезентативца, Стефана Савића.

Фото: МУП

 

 

Убиство Стефана Савића догодило се у ноћи између 24. и 25. фебруара. Те вечери Савић је био у проводу са друштвом у Добрачиној улици у Београду. Његов деда Радош је рекао за медије да су убице сачекале Савића испред клуба јер им је неко дојавио да је Стефан тамо.

Пронађен стан и гардероба

Према нашим незваничним сазнањима, полиција је пронашла стан у којем су осумњичени Даничић и Гачевић живели.

- Пронађена је и њихова гардероба, а саслушани су бројни људи - каже извор "Блица" упознат са случајем.

Како сазнаје Блиц, упркос томе, од њих није било ни трага ни гласа.

- Тужилаштво и полиција су им за петама, питање је дана када ће бити ухапшени - каже извор "Блица".

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".