- Ја се дружим са сарајевским филмаџијама, у раји смо. Знамо се годинама. Адемир Кеновић је човек који ме је највише око филмова ангажовао, па онда Пјер Жалица, па Срђан Вулетић. Упознао сам и Рајка Грлића, ту сам имао улогу у филму "Караула", ту сам мало глумио. Био сам у серији "Убице мог оца", ту је песма "Ја без тебе не могу да живим" - рекао је Халид Бешлић.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Бешлић је испричао и анегдоту са Гораном Бреговићем, када су му дали да за потребе филма "Караула" сними песму свог колеге и имењака Халида Муслимовића.

- Требало је да снимим песму "У мени јесен је" за филм "Армин" Огњена Свиличића. Ја одем у студио Горана Бреговића, дошао сам да снимим нову песму. Кад они пуштају песму мог имењака Халида Муслимовића "Мој јаране, јаране, јарани смо ми...", и ја кажем шта је ово. Каже Горан рекао да то отпевамо. Питам где је Горан, каже отишао негде на Тајланд где ли је био, негде у Кини, не знам. Зовнем га преко телефона, он ме замоли каже: "Јој, молим те, извини, отпевај то, нисам стигао да урадим. Спашавај ме. А ја био љут. Кажем, али ово је Халидова песма, а он мени они хоће да је ти певаш. И тако мало љут отпевам - испричао је Халид Бешлић.

Фото: АТА имагес

 

 

Каже и да су му нудили да о њему сниме филм.

- Нудимо су ми да о мени сниме документарни филм. Шта ће ми то док сам жив. После кад ко буде хтео нека снима - рекао је Халид.

БОНУС ВИДЕО: