Белоруска тенисерка Арина Сабаленка (25) одиграла је први меч од самоубиства свог дугогодишњег партнера, Константина Колцова. Она је на Мастерсу у Мајамију у 2. колу победила шпанску играчицу Паулу Бадосу, иначе своју блиску пријатељицу.

Сабаленка је други носилац турнира и није имала проблема у мечу против другарице, јер је тријумфовала 6:4, 6:3. После меча Бадоса је загрлила Арину, а после следећег кола неће бити загрљаја, јер ће Белорускиња играти против Украјинке Анхелине Калињине, а украјинске ривалке не желе ни да пруже руку Сабаленки. Разлог томе је чињеница да је она Белорускиња и да је њена земља на страни Русије у рату Русије и Украјине.

Погледајте загрљај Сабаленке и Бадосе, као и њихову потпуно црну одећу. Арина је на тај изглед додала и црни качкет, којим је практично сакрила лице.

Фото: Профимедиа

 

 

Од почетка рата Сабаленка је често одговарала на питања о том рату, иако већ годинама живи у Мајамију и то је нешто што је прати од ноћи када је Русија извршила агресију на Украјину. И то је није омело у намери да пише тениску историју, јер је актуелна двострука узастопна освајачица титуле на Аустралијан опену, финалисткиња УС Опена прошле године, полуфиналисткиња Вимблдона и Ролан Гароса...

Фото: Профимедиа

 

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".