На самом почетку свог излагања, истакао је да ради као механичар у фирми "Бамбус" и да је његова дужност да "редовно врши визуални преглед возила", проверавајући стање спојница, точкова, гума, седишта и сигнализације.

- Моја смена је од 20:00 до 08:00 часова и ја након што прегледам возила потписујем путни налог и то радим свако јутро пре него што аутобус изађе из гараже. Конкретно овај аутобус, који саобраћа на линији 78, прегледао сам дан раније у односу на незгоду, дакле 17. марта 2024. године. Извршио сам визуелни преглед, тако што сам батеријском лампом прегледао споне, точкове, с тим што нисам детаљно гледао и нисам проверавао колико су шрафови затегнути, погледао сам и седишта - навео је механичар.

"Никада не проверавам да ли су точкови заврнути шрафовима"

Како је рекао, "возило му је изгледало сасвим нормално", те је потписао путни налог тог јутра након чега га је преузео возач.

- Што се тиче задњег времена, на том аутобусу није рађено ништа нити око точкова, нити око кочница. Солидан је аутобус, иако јесте старији - додао је он.

Рекао је и да никада не проверава да ли су точкови заврнути шрафовима, односно саме шрафове, осим визуелно.

- Не проверавам никада да ли су точкови заврнути шрафовима, односно саме шрафове, осим визуелно - рекао је механичар.

- Ја на путном налогу потпишем своје име и ништа више не попуњавам, а возачи све остало. Ја када ставим мој потпис, ја гарантујем да је возило изашло исправно са паркинга, а шта ће се десити у току дана, да ли ће доћи до неког квара, не могу да гарантујем - испричао је механичар.

Након саслушања поступајући тужилац тражио је да му се одреди притвор.

Подсетимо, аутобус на линији 78 се из правца Славије кретао ка Аутокоманди када се код Инфективне клинике откачио точак који их је, како је раније саопштено из Хитне помоћи, приковао за ограду.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".