Након пријема обдукционог налаза 8. марта, који је показао да је С.Б. умро насилном смрћу, поступајући тужилац је наложио хапшење осумњичених, који су претходно делили ћелију са покојним, због сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву.

Осумњичени Срећко С. (20), Саша С. (20) и Далибор П. (22) саслушани су у тужилаштву 14. марта, где се Срећко С. бранио ћутањем, а друга двојица осумњичених су изнела своју одбрану.

На предлог тужилаштва судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је осумњиченима одредио притвор да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело.

Према наредби о спровођењу истраге, осумњичени су од половине јануара до 4. фебруара 2024. године у КПЗ Падинска скела заједнички извршили кривично дело и при безобзирном насилничком понашању лишили живота оштећеног С.Б.

Сумња се да су они, у соби у којој су заједно боравили, С.Б. свакодневно психички, физички и сексуално злостављали, пошто му је нестало новца којим је у затворској кантини куповао намирнице за осумњичене.

Свакодневно су га шамарали, тукли ногама и рукама у пределу главе и тела, а једном приликом га је Далибор П, како се сумња, коленом ударио по телу и ребрима, док га је другом приликом сексуално злостављао дршком од метле.

Осумњичени Саша С. га је, како се сумња, терао да пије његову мокраћу из шоље за кафу, док му је Срећко С. пешкиром извлачио језик из уста како би га онемогућио да се пожали командирима на злостављање и понижавање које трпи.

С.Б. је 3. фебруара био на лекарском прегледу услед повреда које је задобио, али услед страха није пријавио злостављање које трпи, па су га исте вечери осумњичени одвели у купатило где су га поливали хладном водом.

Сутрадан се здравстено стање С.Б. знатно погоршало, па је услед задобијених повреда, губитка веће количине крви и поремећаја дисања и циркулације због обостраних прелома ребара и грудне кости и наступелих компликација преминуо.

Истрага је у фази испитивања сведока и прикупљања доказа.

 

Сви осумњичени, као и оштећени, су издржавали казне затвора због учињених прекршаја.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".