С. Б. (74) који је убијен у затвору Падинска скела, како се сазнаје, био је осуђен на месец дана затвора због петарде коју је бацио његов унук.

"С. Б. је Прекршајни суд у Младеновцу осудио на месец дана затвора због ремећења јавног реда и мира. Наводно, његов унук је бацио петарду, а једна жена је то пријавила полицији, која је му је у кући пронашла још петарди. Због тога је на крају несрећни С. Б. одлуком прекршајног суда кажњен са месец дана затвора", открива извор Курира због чега је несрећни човек био у затвору Падинска скела.

Више јавно тужилаштво у Београду потврдило је да је истрага за тешко убиство покренута против Срећка С. (20), Саше С. (21) и Далибора П. (21). Како се наводи у саопштењу, дежурни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду је 4. фебруара обавештен да је С. Б. преминуо у КПЗ "Падинска скела", након чега је наложио да се обави обдукција са токсикологијом, како би се утврдио узрок смрти.

"Након пријема обдукционог налаза 8. марта, који је показао да је С.Б. умро насилном смрћу, поступајући тужилац је наложио хапшење осумњичених, који су претходно делили ћелију са покојним, због сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву", саопштено је из тужилаштва.

Према наредби о спровођењу истраге, осумњичени су од половине јануара до 4. фебруара ове године, када је С. Б. преминуо у КПЗ Падинска скела језивим психичким, физичким и сексуалним злостављањем убили С. Б. Сумња се да су они, у соби у којој су заједно боравили, стравично мучили човека и то због тога што му је нестало новца којим је у затворској кантини куповао намирнице за осумњичене.

"Свакодневно су га шамарали, тукли ногама и рукама у пределу главе и тела, а једном приликом га је Далибор П., како се сумња, коленом ударио по телу и ребрима, док га је другом приликом сексуално злостављао дршком од метле. Осумњичени Саша С. га је, како се сумња, терао да пије његову мокраћу из шоље за кафу, док му је Срећко С. пешкиром извлачио језик из уста како би га онемогућио да се пожали командирима на злостављање и понижавање које трпи", саопштено је из Вишег јавног тужилаштва у Београду.

С.Б. је 3. фебруара био на лекарском прегледу услед повреда које је задобио, али услед страха није пријавио злостављање које трпи, па су га исте вечери осумњичени одвели у купатило где су га поливали хладном водом, додаје се у саопштењу.

"Сутрадан се здравстено стање С.Б. знатно погоршало, па је услед задобијених повреда, губитка веће количине крви и поремећаја дисања и циркулације због обостраних прелома ребара и грудне кости и наступелих компликација С.Б. преминуо", потврђено је из тужилаштва. Истрага је у фази испитивања сведока и прикупљања доказа. Сви осумњичени, као и оштећени, су издржавали казне затвора због учињених прекршаја.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".