Ово је констатација некадашњег америчког тенисера, данас коментатора Џима Куријера, четвороструког освајача гренд слем титула. Он тврди да је дебата о томе ко је најбољи икада при крају и да су бројке јасне, те да је њих тешко демантовати.

Новак Ђоковић је по свим релевантним параметрима испред Рафаела Надала и Роџера Федерера.

- Статистички, готово је! Осим ако Надал не пронађе нешто чиме би могао да се врати. Много тога је на страни Ђоковића. Прво, бољи је у међусобном скору од обојице. Од Федерера 27:23, од Надала 30:29. Оно што је такође важно су недеље на првом месту. И ту има огромно вођство. Идемо даље, бити "број 1" на крају сезоне. Новак је то успео осам пута, Федерер и Надал по пет. Од њих је бољи Сампрас који је то урадио шест пута - говори Џим Куријер и наставља:

Фото: Профимедиа

 

- За мене бројке не лажу. Новак Ђоковић је највећи и заслужује сва признања која добија. Плус, играо је у истој ери са својим највећим ривалима, тако да имамо директан рекорд.

Џим Куријер наставио је даље своје образлагање.

Фото: Профимедиа

 

- Људи ће рећи да ја навијам за Ђоковића, да волим да га гледам, да оставља утисак на мене. Схватам. Волимо страст у нашем спорту, али ово је дискусија заснована на чињеницама о достигнућима, а не о стилу. Зато је све изречено за Ђоковића директан ударац у стомак његовим опонентима - објаснио је Џим Куријер.

И Патрук Муратоглу, чувени тениски тренер има слично мишљење.

- Никада у историји тениса нисам видео некога ко је на врхунцу своје игре са 36 година. Са колико су Надал и Федерер били на врху. Са 26, 28... Новак је целу каријеру најбољи.

БОНУС ВИДЕО: