Временска прогноза за петак

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) је у петодневној прогнози најавио за петак променљиво облачно време са сунчаним интервалима и мало топлије, док се слаба, краткотрајна киша данас очекује само понегде у брдско-планинским пределима.

Дува слаб променљив ветар. После јутарњих од 0 до 7 степени, а највиша дневна температуре ваздуха биће од 14 на југоистоку, до 19 степени Целзијуса на западу Србије.

Временска прогноза за суботу

Првог дана викенда, у суботу се очекује наоблачење са северозапада, а у другом делу дана биће повремено са кишом и локалним пљусковима, који понегде могу бити праћени и грмљавином. На истоку Србије биће умерено облачно и суво.

Дуваће слаб до умерен ветар, југоисточни, док ће крајем дана у Војводини ветар бити у скретању на северозападни. Најнижа температура ваздуха биће од 1 до 8 степени, а највиша од 15 до чак 19 степени Целзијуса.

Временска прогноза за недељу

У недељу се очекује постепени престанак падавина и разведравање, ујутру у северним, пре подне у западним, а после подне и у осталим пределима наше земље.

- На високим планинама падаће слаб снег. Ветар ће бити слаб до умерен северозападни, у Војводини и на истоку повремено и јак – најавио је РХМЗ.

Најнижа температура ваздуха биће од 2 до 7 степени, а највиша дневна од 14 до 17 степени Целзијуса.

Временска прогноза за понедељак

У понедељак 18. марта, биће променљиво облачно, у другом делу дана понегде са кишом и локалним пљусковима.

Дуваће слаб до умерен северозападни ветар, у Војводини и на истоку повремено и јак.

Најнижа температура ваздуха биће од 1 до 6 степени, а највиша од 14 до 18 степени Целзијуса.

Временска прогноза за уторак

У уторак ће у нашој земљи бити промењиво облачно. У Нишу и Крагујевцу је могућа киша, на Златибору пљускови.

Према петодневној временској прогнози РХМЗ, најнижа температуре ваздуха у Београду ће бити 4, највиша 13 степени, у Новом Саду ће бити минимално 3, максимално 13 степени. У Нишу се очекује да у току дана буде највише 17, а у Крагујевцу 14 степени Целзијуса.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".