ВИШЕ јавно тужилаштво у Панчеву огласило се данас саопштењем у којем наводи да поступа поводом догађаја од 11. марта, када је у 17.30 часова П.Т. (42) из Марковца пријавио да је у својој штали пронашао 12 убијених јагњади, полицијска станица у Вршцу је по налогу Тужилаштва обавила увиђај и предузела потребне радње којима је утврђено да постоје основи сумње да је наведене животиње убило дете мушког пола (13) употребом секире коју су му полицијски службеници одузели.

- Како се ради о лицу које у време догађаја није навршило 14 година, према њему се не могу изрећи санкције због кривичних дела - наводе из Тужилаштва. - Стога је Више јавно тужилаштво у Панчеву наложило Полицијској станици у Вршцу да достави извештај о догађају, као и да о понашању детета буде обавештен вршачки Центар за социјални рад како би та установа предузела мере из своје надлежности. Тужилаштво је обавештено да је дете након догађаја смештено ради лечења у Клинички центар Војводине.

Дете пре наведеног догађаја није пријављивано Вишем јавном тужилаштву у Панчеву због учињених кривичних дела и прекршаја.

С обзиром на околности догађаја, по налогу Основног јавног тужилаштва у Вршцу се предузимају радње у правцу утврђивања чињеница које се односе на личне и породичне прилике детета.

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".