Наиме, Више јавно тужилаштво у Новом Саду је заједно са припадницима Полицијске управе у Новом Саду извршило увиђај на лицу места, те је између осталог, издат и налог да се тело покојне пренесе у Центар за судску медицину у Новом Саду, где је наложено вршење обдукције, како би се утврдио тачан узрок смрти.

Са лица места су изузети предмети за које постоји сумња да су коришћени за извршење кривичног дела, а који ће бити предмет форензичке обраде и вештачења.

- Тужилаштво је дело квалификовало као кривично дело тешко убиство из чл. 114 ст. 1 тач. 1 Кривичног законика, јер постоји сумња да је извршено на свиреп и подмукао начин, а за које је запрећена казна доживотног затвора - саопштено је из ВЈТ.

Како додају, због постојања сумње да је извршио наведено кривично дело, Никола Т. из Новог Сада, супруг покојне, биће саслушан у својству осумњиченог, када се за то стекну услови, односно када буде отпуштен из здравствене установе у којој му се указује медицинска помоћ, након што су га надлежне службе извукле из Канала ДТД, где је покушао да изврши суицид утопљењем.

Подсетимо, Никола Т. (55) је убио супругу Гордану (52), а потом покушао да изврши самоубиство окован ланцима и бетонским блоком, скоком са Темеринског моста.

"Није ни хтео да се убије"

Ћерка која је пронашла тело несрећно убијене Гордане Т. (52) била је јако бесна, све се орило улицом, једва су је смирили, вриштала је да њен отац није ни хтео да се убије.

Гордана Т. убијена је бушилицом, наиме, Никола Т. је жени пробушио главу. А у кући у којој је пронађено тело, полиција је затекла много крви.

Како незванично сазнајемо, тело несрећне жене, пронашла је управо једна од ћерки.

Како смо раније писали, у Новом Саду је дошло до велике трагедије, када је Никола Т. (55) у насељу Клиса у Новом Саду, бушилицом пробушио Гордани Т. (52) главу.

"Имао тешко детињство"

Један од комшија, рекао нам је да је чуо да је Никола Т. (55) одрастао у дому и да је његов отац убио његову мају.

Комшија који је хтео да коментарише ову трагедију, рекао је за "Блиц" да је цео комшилук у шоку, јер никада нису могли ни да замисле да ће се овако нешто догодити.

- Видео сам их пола сата пре трагедије, ништа није указивало да ће доћи до таквог ужаса, уносили су робу у кућу, пошто су радили на пијаци - испричао је комшија.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: