Чин је обављен пре заказаног термина у 11.20 сати, а присуствовали су само гробари и један породични пријатељ. Нико од његових ближњих се није појавио.

Лав је сахрањен без опела, а његов гроб је без икаквог обележја. Сахрањен је под именом Лав Петровић.

Ковчег са телом је само спуштен у раку. Колико се сахрана држала у тајности говори податак да радници на гробљу нису знали ко је покојник. Претходно су ковчег, без одласка у капелу, директно до гробног места довезли радници погребног предузећа које је ангажовала породица.

На гробу није било чак ни једног цвета, само је у папирној кеси, поред хумке, стајала флаша вина.

Подсетимо, данима нико није преузео Лавово тело, све док његови родитељи нису дали сагласност погребном предузећу, да из Института за судску медицину у Новом Саду преузме, и тело њиховог сина довезе у Београд. Полиција и даље истражује да ли су Лав и његова две године млађа супруга одговорни за смрт својих синова старости годину и четири године, чија су беживотна тела нађена у кући у Петроварадину, где су њих четворо живели као подстанари.

ФОТО: С.Б.

 

Лав и његова супруга Мартина скочили су у петак, 1. марта, са 17. спрата солитера у Новом Саду, држећи се за руке, а новосадска полиција је у кући где су становали пронашла њихову децу мртву. Истрага која још траје даће одговоре на многа питања, а спекулације у штампи буде језу. Наводно су у стану пронађени симболи египатског загробног живота, као и симболи одвајања од колектива, па има индиција да је пар био део опасне секте.

Токсиколошке анализе двојице дечака, Ароса (1) и Ехоса (3), још нису завршене, а тужилаштво је затражило да су ураде и додатне претраге. Према досадашњим резултатима обдукције, у телима дечака откривене су одређене супстанце, али још није утврђено да ли је њима намерно или случајно проузрокована смрт деце. Додатна испитивања ће се радити док год се не утврди тачан узрок смрти.

Мартина и њихови синови су сахрањени 6. марта на евангелистичком гробљу у Бачком Петровцу, њеном родном месту, а ковчези са телима мајке и двојице дечака положени су у исту гробницу. Мартина је сахрањена под девојачким презименом - Кукочка. Међу присутнима, који су дошли на њихов последњи испраћај, могло се чути да је за све крив Лав, јер је, како су нам рекли рођаци, Мартину одвојио од њене породице, са којом није била у контакту годинама.

Фото: Приватна архива

 

Живот Лава и даље заокупља пажњу јавности, јер се о њему врло мало зна. Један од његових малобројних познаника, међутим, сада се присећа и каже да је овај младић био особењак и да није ширио круг познаника. И са колегама на послу у једном тепих сервису у Новом Саду, ван радног места није се дружио, нити су се међусобно посећивали.

- Био је опседнут теоријама завере, то је посебно било изражено у време короне - каже Лавов познаник.

- Уопште није веровао нашем државном здравственом систему, али не знам из ког разлога. У случају неке болести, он и Мартина су одлазили у приватне ординације, а колико знам, и децу су водили код приватног лекара. 

Живео као дух

НА многа питања још нема одговора. О Лаву, кога је јавност таргетирала као главног кривца за трагедију, мало се зна. Његови познаници кажу да је живео као дух и да нико није успео да му се приближи толико да би могао да састави његову комплетну биографију. Наводно је једно време боравио у Америци и тамо одлично научио енглески језик. Мартину је према једној верзији упознао на факултету, док су се по другој срели у њеном родном месту, одакле је и Лавова бака. Спекулише се да је био у сукобу са родитељима, па је на своје презиме додао и бакино, као и да је Мартину одвојио од родбине, пријатеља и није јој дозвољавао да се дружи, ради и излази. На интернету се може наћи само податак да је сарађивао са хеви-металцима у Новом Саду, а музичар Никола Чубрило је потврдио да му је био продуцент на првом албуму. 

БОНУС ВИДЕО: