Такође, на подручју Београда током вечери киша. У кошавском подручју југоисточни ветар у даљем појачању, стоји у најави РХМЗ од 19:01 сати.

Према прогнози метеоролога Ђорђа Ђурића, Србија је овог викенда под утицајем пространог циклона са запада и југозапада Европе, а његов положај је такав да над нашим подручјем преовладавају јужна струјања.

Заједно са са јужним висинским струјањем до нашег подручја стиже топла ваздушна маса са Медитерана, али и доста честица пустињског песка из Сахаре, па се очекује и замућеност атмосфере, а у пределима са падавинама оне ће бити прљаве, односно блатњаве.

У недељу ће у свим пределима Србије бити суво. Пре подне очекује се сунчано, а средином дана и после подне очекује се наоблачење.

Дуваће веома јак југоисточни ветар, у кошавском подручју са олујним ударима, на југу Баната и до 100 км/х, док ће на планинама дувати јак, на ударе и олујни југозападни ветар.

Максимална температура биће од 17 до 21°Ц, у Београду до 20°Ц, а хладније ће бити у Неготинској Крајини, температура до 14°Ц.

Ветровито ће бити и у понедељак, уз олујне ударе кошаве, али ће ветар до краја дана ослабити.

Иначе, у понедељак се запада и југозапада очекује наоблачење са кишом и пљусковима са грмљавином, а суво ће остати углавном на североистоку земље.

Киша и локални пљускови са грмљавином очекују се и током уторка и среде, пише Ђурић. 

БОНУС ВИДЕО: ЛУКСУЗ НА РУСКИ НАЧИН