Творац чувене дизел генерације жестоких момака пронађен је у соби, у хотелу Хајат, како мртав лежи на стомаку, а на огледалу је крвљу била исписана порука "број 1" која све до данашњег дана није дешифрована. Претходно је Кнеле, забринут за своје најближе, одлучио је да се из породичне куће пресели у један од најелитнијих београдских хотела. Уселио се на трећи спрат, у собу број 331.

Бивши функционер београдске полиције, из одељења за крвне деликте, изјавио је:

- Био сам на увиђају у соби 331 хотела Хајат када је Кнеле убијен. Лежао је на стомаку, упуцан с леђа. Мислимо да су у соби биле две особе, једна која је очигледно имала нешто да му саопшти и стајала је испред њега, и друга, која му је ставила пиштољ на потиљак и натерала га да клекне на колена. На огледалу је био исписан број 1, што је можда била порука да је Кнеле први са списка за одстрел - објашњава овај полицајац.

У ноћи између 28. и 29. октобра 1992. године, у хотелу нису радиле безбедносне камере, а неко је покуцао на врата апартмана број 331, у којем је Кнеле боравио.

Последње секунде живота и реконструкција откривају много о томе ко је био Кнелетов убица. Истрага верује да је Кнежевић познавао особу која је покуцала на врат, јер ју је пустио унутра. Они који су га познавали тврдили су да је увек по неколико пута проверавао кога пушта у собу, а да је пиштољ у руци држао чак и када су му блиски пријатељи долазили у посету.

Како су причали његови пријатељи, с обзиром да је Кнеле без икаквих проблема пустио убицу у свој апартман, њега је убио неко кога је он добро познавао. Познато је да су нападач, или нападачи у Кнелета испалили три хица из пиштоља малог калибра са пригушивачем.

Кнелетов отац, Душан Кнежевић звани Буца Ал Капоне, веровао је да иза убиства његовог сина стоји полиција и тајна служба.

 

 

 

- Гишки, Белом и мом сину претили су због СПО-а и Српске гарде. Десет дана пре убиства имали су генералну пробу убиства, када су им упали у собу и натерали их да легну са рукама на поду. У соби су били Кнеле и Мирко Босанац. Специјалци су упали у апартман хотела Хајат и рекли им да легну на под. Потом су им објаснили да проверавају алармне уређаје, али сам сигурно да су у ствари проверавали како ће Кнеле реаговати пред полицијом. Један мој пријатељ из СУП, рекао ми је да је кобне вечери преко полицијске "мотороле" пренета порука "Кнеле иде сам". Дарко Станојевић је кобне ноћи био у хотелу "Хајат". Покушавао сам да дођем до Дарка касније, да сазнам шта се те вечери дешавало, али је и он убијен у Немачкој. Нико није дао одговор на питање како то да су камере у хотелу отказале и да су нестале траке са записима свих улазака у хотел - причао је Кнелетов отац.

БОНУС ВИДЕО

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".