Власници електричних тротинета имају времена од 5. априла до 15. јуна да изврше регистрацију, након чега почиње контрола, изјавио је Мирко Коковић из Агенције за безбедност саобраћаја. Ступио је на снагу правилник за регистрацију лаких електричних возила – тротинета. Правилник регулише начин издавања, вођење евиденције, изглед и начин постављања налепница.

Лака електрична возила, односно електрични тротинети, од 5. априла ће моћи да се региструју, док ће 15. јуна само лака електрична возила са важећом регистрацијом моћи да учествују у саобраћају, изјавио је Мирко Коковић из Агенције за безбедност саобраћаја. Власници таквих возила ће од 5. априла моћи да од институција затраже налепницу која ће показивати карактеристике возила, а након 15. јуна у саобраћају могу учествовати само возила са налепницом, рекао је Коковић.

"Веома је важно нагласити да под лаким електричним возилом подразумевамо искључиво тротинет", истакао је Коковић. Да би се добила налепница, каже, потребна је техничка документација из које се може утврдити марка самог тротинета, највећа номинална снага електромотора који га покреће, затим брзина која не сме бити већа од 25 километара на час, као и маса празног возила.

Агенција за безбедност саобраћаја ће објавити на сајту на којим ће местима моћи да се обави регистрација, додаје Коковић.

(Ртс)

БОНУС ВИДЕО: