Реч је о сицилијанском свештенику, чију причу је заташкао бискуп, који је пребацио свештеника педофила из једне бискупије у другу да би се ствари смириле, приликом чега је дошло и до исплате новца да би се жртва ућуткала, па чак и неколико претњи новинарима који прате причу.

Истрага покренула лавину

Истрага против Дон Ругола је отворена захваљујући притужби сада тридесетогодишњег Антонија Месине, који је пријавио насиље које је претрпео од 2009. до 2013. године.

Истрага је омогућила да се реконструише насиље почињено над другим младим људима, те је на суђењу саслушано више од 50 сведока.

- Шта год да се деси, данас је победила храброст једног дечака, који се суочио са кошмаром своје адолесценције, јер није стао пред страхом да му не верују и предрасудама са којима се суочио. Изнео је тужбу из одговорности према себи и својим вршњацима, који су претрпели исто насиље - изјавила је вршилац дужности тужиоца Стефаније Леонте након читања пресуде.

Судије су, после отприлике 8 сати већања, свештенику изрекле и разне додатне санкције, те и пресудиле да плати накнаду штете према грађанским странкама, солидарно са грађанско одговорном страном, односно Епархијом на тргу Армерина.

(ИФQ)

БОНУС ВИДЕО: