Мајка 16-годишњакиње која је још на лето 2022. погинула у судару мотоцикла с аутомобилом показала је своје велико срце након што је одржано испитивање у тужилаштву после којег ће кренути суђење Ивану М. (31) за изазивање несреће из нехата.

Наиме, емотивна мајка потврдила је како неће тужити возача који јој је усмртио кћер.

Средњошколка је, подсетимо, погинула у ноћи 14. августа претпрошле године, око 23.30 сати, након што се мотоциклом забила у голф ког је покушала да претекне, а који је кренуо да скреће улево. Он те вечери није конзумирао алкохол, преноси Јутарњи лист, а испричао је на саслушању како је са супругом те вечери био на дружењу. 

- На крају сам се нашао с мајком оштећене и причали смо о преминулој девојци и целој тој ситуацији због које ми је јако жао. Мајка је рекла да ме неће тужити, а ја сам на крају изразио жељу да поразговарам са породицом ако они то буду желели - испричао је возач Иван М.

Мајка је објаснила како јој је на кућну адресу два месеца након трагедије стигло писмо саучешћа потписано са Породица М.

- Не знам да ли је то послао окривљени Иван или у његово име цела породица. На рођендан моје ћерке, 8. децембра 2022. године, лично сам контактирала Ивана и изразила жељу да се нађемо. Он је то прихватио и нашли смо се 31. децембра исте године у Загребу. Ја сам једина из породице смогла снаге да се нађем с њим. Лично ми је изразио саучешће. Искрено, нисам заинтересована за његов казнени прогон јер му не желим зло. Такође, не желим постављати никакав захтев за накнаду штете јер мени моје дете ништа неће вратити - објаснила је.

БОНУС ВИДЕО:

(Вечерњи лист)