Србију је узнемирио случај стравичног убиства 5. октобра 2023. године када је у Нишкој бањи дечак М.М. (13) ножем убио вршњака А.С. (13). Према сазнањима "Курира" из адвокатске канцеларије Кнежевић која заступа породицу чије дете је убијено, А.С. је имао чак 37 убода ножем по телу.

До сада против родитеља М.М. није покренута никаква мера одговорности. Чак 13 сведока је јавило породици убијеног дечака да желе да сведоче да је М.М. био насилан, али да нико није реаговао због тога.

"Њихови искази доказаће да су родитељи тог дечака грубо занемаривали знакове које је малолетник показивао. Посведочиће да је испољавао чудно понашање према другој деци, да их је и раније нападао, да је једном детету стављао нож под грло а другом на стомак те да су то његови родитељи све знали а да ништа нису учинили. Надамо се да ће након тога случај кренути 'с мртве тачке' ", рекла је Маја Кнежевић, члан адвокатског тима који заступа породицу убијеног дечака.

И Саша Кнежевић је део адвокатског тима који затупа породицу која је изгубила сина. Он се нада да се овај случај неће занемарити као и само дете које је одузело живот свом вршњаку.

"У Београду се случајеви из “Рибникара” и Дубоне приводе крају иако није урађено вештачење ни за извршиоце тих злочина. Из тог разлога не разумем како у случају Андрејевог убиства који је по много чему сличан ономе што се десило у “Рибникару”, се за сада ништа не дешава", рекао је Саша Кнежевић.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: