Владо Калембер био је и остао симбол Југославије, будући да је у бившој држави важио за највећег заводника на музичкој сцени, а жене су просто обожавале како да га слушају, тако и да га гледају.

Био је фронтмен чувених "Сребрних крила", снимио дуете с највећих звездама, а осмехом разоружавао све и данас се бави музиком, а свој стил није мењао.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб Цроатиа Рецордс

 

Каријеру је започео седамдесетих година прошлог века, док је врхунац славе достигао десетак година касније. Важио је за једног од најлепших мушкараца на овим просторима, а уколико и данас погледате његов осмех схватићете зашто је то тако.

Групу "Сребрна крила" основао је 1978. године, њихове песме су и дан данас слушане и велики су хитови. Неке од најпознатијих које је отпевао Владо Калембер су: "Вино на уснама", "Ана", "Закуни се љубави", "Прва ноћ са њом", "Ја нисам коцкар", Откад си отишла"... Певао је и с Лепом Бреном у песми "Југословенка".

На питање да ли ће дати шансу новој љубави јер након развода жив сам, рекао је: "Како не? Планирам да се женим још барем неколико пута. Имам само 71 годину".

(Стил)