Кошаркаши Србије победили су Финску у квалификацијама за Европско првенство у Пиониру, један од актера тог меча био је Балша Копривица. Син чувеног Славише Копривице, освајача Евролиге са Партизаном 1992. године. Када је ушао у игру познати коментатор Слободан Шаренац је у преносу рекао нешто што је засметало навијачима црно-белих.

Изговорио је том приликом да је "Партизан 1992. године освојио Куп Европских шампиона." Није рекао реч "Евролига", па су се због тога огласили навијачи на друштвеним мрежама и то су му замерили. Прочитао је и он сам све те коментаре, па је одлучио да се огласи на Твитеру и да стави тачку на било какве "теорије завере" како је и сам написао.

- Приговори што сам погрешио и рекао да је Партизан освојио КЕШ 1992. године, а не Евролигу, сви усвојени. Моја грешка! Ненамерно. Исправка иде у следећем преносу који будем радио. Нисам ни знао да се око тога води расправа ових дана. И опет, нема везе са Партизаном и Црвеном звездом, већ је моја грешка - написао је Шаренац.

Bilo je dosta komentara ispod te objave, neki su mu oprostili, neki mu i dalje zameraju što je to rekao. "Nisam ni znao da je to aktuelno ovih dana, zaista", "Teorije zavere na drugu stranu", bili su neki od odgovora na komentare korisnika Tvitera.

Podsećanja radi, Partizan je titulu osvojio 1992. godine kada je u finalu pobedio Huventud čuvenom trojkom Aleksandra Đorđevića. Kao asistent za taj koš vodi se upravo Slaviša Koprivica. Tog 16. aprila je srpski tim ušao u istoriju, a Sale je dao koš koji se i dan dana prepričava.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".