Осумњичени држављанин Ирака Мустафа Q.З.А-Б. (28), држављанин Шведске и Сиријске Арапске Републике Алибрахим Х. (23), држављанин Краљевине Јордан и Републике Србије Dwairi С. (38) и држављанин Сиријске Арапске Републике Хрфен О. (29) лишени су слободе 13. фебруара, након чега су саслушани у тужилаштву где су се бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану, саопштено је из тог тужилаштва.

На предлог тужилаштва судија за претходни поступак Вишег јавног тужилаштва у Београду им је одредио притвор због опасности од бекства и да не би утицали на сведоке.

Према наредби о спровођењу истраге, осумњичени су по претходном договору у саставу групе са другим НН лицима силом и претњом убиством одвели и задржали оштећене Ф. Б. и М.К у изнајмљеној кући у Малој Врбици.

Оштећене су држали у одвојеним собама, руку везаних лисицама и ногу пластичним узицама, тукли су их дрвеним палицама уз претње убиством, приморавајући их да од својих породица траже новац како их не би лишили живота и како би их пустили на слободу, дајући им рок за исплату до 13. фебруара 2024. године до 10 часова.

Услед тога оштећени су са мобилних телефона, које су им дали осумњичени, путем видео позива контактирали своје породице тражећи новац и то оштећени Ф.Б. износ од 200.000 евра, а М.К. износ од 100.000 евра.

Оштећени су држани у наведеној кући до 13. фебруара када су ухапшени од стране полицијских служеника.

БОНУС ВИДЕО: