Последња пријава догодила се пре 15 дана, када је Блажићева мајка пријавила Марковића да прави прославу у кући са полицајцима.

Међутим, како сазнају Новости, он тада уопште није ни био у селу.

Подсетимо, Уроша Блажића полиција је ухапсила у селу у околини Крагујевца. Након извршеног масакра у околини Младеновца, Блажић је отео такси возило, којим се довезао до насеља Грошнице, где се сакрио у ујаковој шупи. Након хапшења, масовни убица признао је своје злочине бесрамно их правдајући неправдом друштва које се рефлектовало на њега.

Још је и изјавио и да су мештани стварали заверу против њега, да се о његовом оцу причало лоше и да је криминалац, а окидач да побије људе било је и наводно исмевање у школи јер је, како каже, тамније пути.

Психијатријским вештачењем је показано да је Блажић у тренутку свог крвавог пира био у свесном и урачунљивом стању.

- Вештачење није показало да он није био урачунљив или да на било који начин није могао да схвати значај дела, нити да није био свестан свог понашања - рекао је адвокат породице Панић, Иван Милосављевић.

Максимална казна коју може да добије је 20 година робије за девет одузетих младих живота, јер у тренутку злочина није имао пуну 21 годину.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".