Он је за РТС рекао да ће бити потребно да Србија увезе велику количину радне снаге, јер је Србија као земља напредовала.

- Велики број људи мораће да буде из иностранства, очекујем више од 12.000 људи, најмање толико, можда чак и 20.000 људи да учествују у радовима из различитих земаља. За сада смо имали највише из Индије и Турске, верујем да ће бити из Филипина, Бангладеша, многих других земаља. Ми немамо ту радну снагу. То показује да као земља напредујемо, не можемо да стигнемо много тога да урадимо - изјављује Вучић за РТС говорећи о ЕXПО.

Према речима председника Србије, у земљи нема довољно интересовања радника за грађевинску индустрију и за конобаре.

На питање да ли су плате у Србији конкурентне са онима у иностранству, Вучић је навео да нема сумње да су у најразвијенијим европским државама велике плате и додао да су тамо и велики трошкови, па се због тога, како каже, велики број грађана опредељује за повратак у Србију.

- Имали смо у претходних 100 дана 1.264 људи који су се вратили из Немачке, ако се не варам, око 590 њих који су се вратили из Швајцарске - наглашава Вучић.

Како је истакао Александар Вучић, добра вест је што се из иностранства враћају они са највишим образовањем.

- Нажалост, најспорије нам се враћају људи који су нам страшно потребни сад, бравари, вариоци, занатлије, тесари, месари. Вариоци сада имају најнижу плату између 95.000 и 100.000 динара у Србији - истиче Вучић.

Вучич је подсетио да је најављена просечна плата за следећу годину требало да износи 955 евра.

- Ми ћемо вам брзо доћи до просечне плате од 1.000 евра. Видео сам да је у децембру просечна плата у Хрватској била 1.150 или 1.190 евра. Наша плата је у децембру по флеш процени била 830 и 840 евра. Не заборавите, кад сам постао председник Владе, била је око 330 евра, док је просечна плата у Хрватској била преко 800 евра - закључује Вучић.

(Влиц)

БОНУС ВИДЕО: