Ухапшен по међународној потерници, Сеад З.А. је оптужен за злочин који је потресао не само Санџак него и цели Балкан, након што је побегао у Аустрију одмах по извршењу.

Трагедија се одиграла 8. фебруара, када је, према оптужбама, С.З. смртоносно ранио Нусрета Дестановића користећи оштар предмет. Након убиства, тело је наводно одбачено у напуштени бунар у селу Међугор, близу Сјенице, где је пронађено након два дана интензивне потраге.

Више тужилаштво у Новом Пазару покренуло је случај против С.З., оптужујући га за тешко убиство, што наглашава озбиљност злочина. Истрага је, поред главног осумњиченог, обухватила и Е.Џ. (19) из Сјенице и Е.Х. (40) из Новог Пазара, који се суочавају са оптужбама за непријављивање припреме кривичног дела и помоћ учиниоцу након извршења злочина, респективно.

Фото: Друштвене мреже

 

 

Подсетимо, непосредно пре злочина Сеад З. послао је претеће поруке, а након извршеног злочина позвао брата убијеног Нусрета и тврдио како није крив. 

Суд је за све осумњичене одредио притвор до 30 дана, док се чека даљи развој догађаја. Овај случај је поново покренуо дискусију о сигурности и правди у локалним заједницама, стављајући фокус на међународну сарадњу у борби против криминала.

Док се Санџак опоравља од шока, очи јавности су упрте у правосудни систем, очекујући праведно суђење и казну за одговорне. Случај је подсетник на важност брзе и ефикасне правосудне реакције, као и на неопходност сарадње између различитих земаља у сузбијању транснационалног криминала.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".