МЛАДИ који су се 15. фебруара отровали у једном београдском ноћном клубу, отровали су се етанолом, а не шпиритусом, како се раније мислило, изјавила је министарка здравља Даница Грујичић и додала да није било никаквих психоактивних супстанци, већ је реч о тешком тровању алкохолом.

Она је рекла да организатора забаве сматра одговорним за оно што се десило.

- Лично сматрам одговорним организатора. Морали су на улазу да провере личне карте. Да ли се то ради, колико се поштује, како направити контролу, то прелази надлежности Министарства здравља - истакла је Грујичић.

Додала је да мисли да би организатор требало да заврши у затвору, а да се клуб у коме се тровање десило, затвори. Она је испричала да се за помоћ због тровања обратило 28 људи, од којих је само двоје одраслих, а сви остали су малолетници, да је на лечењу је задржано њих 12, што, како је рекла, значи да су имали тешко тровање етанолом.

- Није ту било никаквих других психоактивних супстанци, то нису деца која су се дрогирала. Изгледа је неко сипао медицински алкохол у ту флашу, а то је само по себи злочин - рекла је министарка.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".