Реплике које је изговарао и даље се препричавају и постале су култне, а о њему су испричане легенде. Јуче је породица објавила да ће његова последња жеља да почива са својом супругом Јулијаном Лулом Живојиновић бити испуњена.

Његово тело ће до 1. маја бити пренето у родну Кораћицу, где ће почивати заједно са супругом у порти цркве Свете Тројице. Њихов гроб гледаће на продичну кућу, коју су често посећивали и која је била оаза мира.

Ипак, податак који мало ко зна је да легендарни Валтер није рођен у Кораћици, како многи мисле већ у возу. Овај податак је потврдио његов син Миљко Живојиновић.

Фото: В. Данилов

 

- Деда је био телохранитељ Николе Пашића и њега су такође звали Баја. Кад се обраћао људима, деда им је говорио "Где си бајо, како си бајо?" Пошто је био Баја, био је судски изврштељ. Отишао је са трудном женом, са којом је већ имао две ћерке у Јагодину, на неко извешење. Кренули су возом. Она се породила кад су стигли у Јагодину у возу.

У то време се нису деца одмах уписивала у матичну књигу, тако су Бату пријавили у цркви у Кораћици, чим су се вратили. И у матичној књизи рођених пише да је рођен у Кораћици. Међутим, у неким документима, као што је на пример индекс пише да је рођен у Светозареву (Јагодина) - објаснио је Миљко.

Детињство је провео поред манастира на обронку Космаја у мајушној кући.

- Он да је хтео да каже из Јагодине рекао би. У Кораћици је провео највише времена - закључио је Миљко.

Његове старије сестре, Нада и Ћале, пружале су му непрестану подршку и љубав од најранијих дана. Први разред основне школе завршио је у Кораћици, тик уз своју родну кућу. Након тога, Бата је наставио своје школовање у Београду, где су се његови родитељи преселили ради посла.

Ипак, својој Кораћици се увек враћао, где је и изградио викендицу у којој је цела породица проводила време.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: