Браћа Данијел и Дејвид рођени су с минутом размака, а осим што обојица имају велике смеђе очи, ретки би погодили да су браћа.

Ствар је у томе што је Данијел црн са тамном косом, а Дејвид има изразито бледу кожу и златну косу - јер је рођен као албино. Њихова мајка Стејси недавно је поделила своју причу са јавношћу, а истакла је да је после порођаја била изненађена колико и сви други.

- Нисмо знали за ово док сам била трудна, па је то било велико изненађење и невероватан тренутак када је први близнаца изашао са црном косом, а други са златном. Лекари су ми на прегледима говорили да имам потпуно једнојајчане близанце - објаснила је Стејси која тврди да интересовање и чуђење за њене необичне дечаке не престаје ни сада када су порасли.

Ствар је у томе да је Дејвид рођен с албинизмом, генетским стањем које се појављује код једне од 20.000 беба широм света. Занимљиво је да Нигерија, где су ови дечаци и рођени, има највишу стопу овог стања на свету, али је и даље то веома ретка појава.

Албинизам је наследно генетско стање, а карактеризује га недостатак пигмента меланина у кожи, коси и очима. Појављује се у свим етничким и расним групама, а мањак пигмента може варирати.

Како је једном приликом открила ништа мање изненађен није био ни отац дечака, а док су били у болници били су права атракција.

- Њихов тата је био ван себе од одушевљења, а одмах је Дејвида прозвао "Златни". Био је пресрећан кад их је угледао. Стајао је више од 10 минута, зурио у њих и рекао да су они његов највећи поклон икада - рекла је једном приликом пресрећна мама, која осим два сина има и осмогодишњу ћерку.

Стејси је одлучила да документује живот својих дечака на Инстаграму, а досад је прикупила близу 30 хиљада пратилаца. Поносна мајка редовно своје пратиоце одушевљава прелепим фотографијама и снимцима из њихове свакодневнице.

Стејси је испричала да и сада, када су већ одрасли, људи им прилазе на улици и желе да знају како је могуће да су дечаци толико различити.

- Некада су људи и непријатни, заустављају ме на улици и питају које дете је моје. Увек се десе такви разговори кад изађемо напоље. Људи су знатижељни, хоће да знају како се то десило - закључила је мајка која је временом научила да је негативни коментари не дотичу.

(Жена Блиц)

БОНУС ВИДЕО: