- Ми смо још 2020. године добили све потписе и сагласност да Батини посмртни остаци буду премештени, међутим, тада је почела корона и све је стопирано. Након тога, откривено је да управо кроз парцелу где би он требало да буде премештен пролази водоводна цев коју су из водовода, потом, преместили. Затим смо чекали да прође неко време како би се та земља слегла и сада је све то решено, те можемо кренути у процедуру премештања посмртних остатака мог оца. План је да то буде урађено до 1. маја, а који ће то тачно датум бити, бићете обавштени - рекао је син покојног глумца, Миљко Живојиновић, и додао да је он обавио све што је било до њега:

- Ја сада идем у Аранђеловац, наручио сам бели мермер, тако да ће и надгробна плоча бити спремна. Када дође тај дан, по нашим старим верским и традиоционалним обичајима биће одржано опело и све што иде затим. Сви чланови наше породице су у току и присуствоваће том дану, као и сви они блиски људи који то буду желели. Бата ће коначно почивати поред Луле, као што су желели - истакао је Миљко Живојиновић за Информер.

Фото: В. Данилов

 

Подсетимо, Велимир Бата Живојиновић је био један је од најпознатијих глумаца који су потекли са ових простора и један од ретких који је остварио глобалну препознатљивост и славу широм света. У свом богатом уметничком опусу остварио је улоге у више од 350 филмова, а награђен је бројним престижним наградама за остварења у филмској уметности у земљи и иностранству.

БОНУС ВИДЕО: