Суђење Мирославу Мики Алексићу одложено је данас у Вишем суду у Београду и то због његовог здравственог стања.

- Мој клијент нажалост није у могућности да присуствује суђењуиз здравствених разлога. У претходном периоду имао је две тешке хируршке интервенције и из тог разлога вас молим да нам одложите наредно суђење које је у марту, и да рочиште почне у мају када би мој клијент према прогнозама лекара могао да присуствује - навео је адвокат Зоран Јаковљевић и приложио судском већу медицинску документацију.

Браниоци оштећених Југослав Тинтор и Ирина Боровић, као и тужилац успротивили су се овом захтеву. "Противим се одлагању суђења до маја јер је то одлагање поступка што је апсолутно недопустиво", рекла је тужилац, а Јаковљевић се јавио за реч. "Одбијам све што кажу браниоци и тужилац. Никада нисмо одлагали, па нама је у интересу да се суђење заврши за живота овог човека. Човек је исечен на две операције, није му добро, а његово стање се додатно закомпликовало када је неосновано стављен у тамницу."

Југослав Тинтор након суђења рекао је да се рочиште одлагало у више наврата из истог разлога. "У више наврата суђење је одлагано због здравственог стања окривљеног, а ми не желимо да будемо ти који оцењују његово стање и судимо о томе зато и предлажемо медицинско вештачење", рекао је Тинтор.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".