Рустам Набиев не само да је остао жив, већ је нашао и срећу и смисао живота. Ово је тема којом се бави његов Инстаграм блог, који свима доказује да је живот леп. Ово је један од најинспиративнијих блогова који ћете икада прочитати. Двадесетпетогодишњи Рустам из Уфе преживео је страшну катастрофу када му се 12. јула 2015. срушила касарна. Овај датум сматра "другим рођенданом". Тог дана је погинуло 24-оро његових колега из војске, али упркос томе што је читаву ноћ био затрпан под рушевинама, он је спашен. Међутим, овај живот је дошао са ценом - губитком обе ноге. Ипак, Рустам није одустајао. Данас игра хокеј на леду и пише популаран блог.

Многи пратиоци кажу да их Рустам инспирише.

- Добијао сам писма од људи који кажу да сам их спречио да направе најгору грешку у свом животу – да изврше самоубиство. Веома је лепо знати да мој пример помаже другима да не одустају; само због тога вреди преживети и борити се! - рекао је за један руски портал Рустам.

Оно што је најневероватније, јесте чињеница да је овај човек рекреативно и планинар и да осваја руске врхове користећи само руке. Мотивација која може доћи од стране овог човека је заиста велика, тако да никога не треба чудити број пратилаца овог храброг војника. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".