Девојчицу су у купатилу у кади пронашли полицајци, 24. марта прошле године, пошто је претходно у станицу дошла Пашајлићева партнерка Ивана Л., да га пријави за насиље. Она је тада рекла да оптужени има ћерку и да је она вероватно сама у изнајмљеном стану.

На данашњем главном претресу сведочила је девојчицина мајка Невена Т., која је, између осталог, навела да ћерка пре критичног догађаја није била са њом скоро три године. Тврдила је да је Урош, који је био њен старатељ, стално имао неке изговоре због чега не може да доведе дете, додајући да ју је само видела пола године раније и то преко видео-позива.

- Кад се све ово догодило, било ми је невероватно да је Урош тако нешто урадио, јер га ја таквог не познајем - казала је Невена, тврдећи да је све ово за њу јако потресно, због чега је у једном моменту и заплакала.

- Нас двоје нисмо били венчани. Урош је био тај који је желео да имамо дете, девојчицу, он јој је дао име када се родила. Радио је све да је извуче из дома, када је тамо била смештена. Све се чинило као да је у реду. Доводио ју је да је видим, а последњи пут сам је видела кад смо отишли да прошетамо по Звездарској шуми.

Фото: Д. Миловановић

 

Према Невениним речима, Урош је одједном почео да избегава да јој доводи дете. 

- Звала сам га да питам шта се дешава, а он је стално имао неке изговоре - рекла је Невена.

- Мислила сам да мени тера инат, да ме мрзи, па да то зато ради. Нисам покушала судским путем да променим начин виђања са дететом, плашила сам се да је опет не сместе у дом. Нисам могла ни да помислим да би Урош могао да науди детету.

На питање судије какав је био однос између Уроша и ћерке, Невена је одговорила да је био добар, да је девојчица била "заљубљена" у њега, да је стално причала "тата, тата". 

- Урош је према њој био добар - тврдила је Невена.

- Звучаће као да га браним. Ја то не желим, али и не желим ни да вас лажем. 

Фото: МУП

 

Пашајлића тужилаштво терети и да је био насилан према својој партнерки Ивани Л., која га је 24. марта прошле године пријавила полицији и која је тада рекла да мисли да је девојчица сама у стану на Звездари. Након њене пријаве, полиција је провалила у стан и дете пронашла у кади, потпуно изнемогло. 

Невена Т. је данас, одговарајући на питања, казала да је знала да је Урошу вези са Иваном, као и да је њихова ћерка, како је навела, била љубоморна на њу. Испричала је и да је желела да се упозна са Иваном, али да ова није дошла кад су се договориле. 

- Урош је неколико пута долазио код мене кад му није било добро - испричала је Невена.

- Говорио ми је да има проблеме у вези, да има напад панике. Био је заљубљен у Ивану, али ми је и говорио да има стресове, да се често свађају. Сметало му је што она иде код мушког масера. Он је типичан Балканац. Није ми познато да су живели заједно.

Фото: Друштвене мреже

 

Наставак 1. априла

Пашајлић је ухапшен 28. марта прошле године, након што се четири дана скривао. На следећем главном претресу, који је заказан за 1. април, требало би да сведочи пријатељ код кога се крио четири дана. Поред тога, судија је наложио и да се уради психијатријско вештачење Иване Л. 

БОНУС ВИДЕО: