Илда Шаулић је обећала да ће чувати успомену на свог оца па је тако најавила специјални албум са његовим песмама: 

- Ја сам са оцем имала посебну везу... Увек другачију причу је имао са мном него са осталом децом. Можда зато што сам ја одлучила да кренем неговим стопама. Санела не воли да се лати микрофона, али Михајло воли, али ипак не тако озбиљно као ја- започела је причу Илда, па додала:

- Ја ћу се у будућности бавити тиме. Ово је само једна песма коју смо објавили као најаву, а за септембар планирамо албум. Један албум ће свакако бити мало да се све те његове песме обједине онако како желим, али полако...Оно што је мој отац урадио неће више нико. Ето је сам одлучила да тим неким песмама дам мало другачије рухо, да то буде мало другачије од обичног кавера.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic)

Шабанова песма који је Илда снимила је "Не плачи душо", а за њу је посебног значења: 

- "Не плачи душо'' је морала сада да буде објављена... Изабрали смо петогодишњицу његове смрти као симболику. Она има посебну поруку, мени је јако драга та песма - изјавила, па је открила како је породица реаговала на идеју да сними очеве песме: 

- Породица се мало пробојавала....нису се мешали... Онда сам се у једном тренутку и ја уплашила и хтела да одустанем. Сада сам поносна као и моја породица. Нисам им пуштала ништа док се радило, него када је све било готово, окупила их и рекла ''Сада слушајте'' ! Татине песме су јако тешке и захтевне, ја их певам на наступима и баш зато сам одлучила да неке отпевам тако да мени мало буду ближе, рекла је она.

Илда се осврнула и на то што њена мајка сада све чешће иде са њом на наступе, а раније је то чинила управо са Шабаном.

- Преузела сам татину улогу... Моја мама је пратила тату на наступима, сад је кренула да буде уз мене. Када све те песме буду објављене, планирам један велики концерт . Још увек смо у преговоримо о локацији, не бих да то буде неки велики простор, желим да буде интимније, и до септембра ћемо знати све, рекла је је Илд у емисији "Премијера Викенд- Специјал".

Фото: Игор Маринковић

 

Певачица је проговорила и о подршци одрђених људи која је изостала након Шабанове смрти, а која је пак највише повредила њену мајку!

- Било је разочаравајуће за њу што су јој неки људи окренули леђа након очеве смрти. Уме и сада да ми каже да јој је тешко што јој не звони јој телефон, нико је не позове бар за кафу од свих тих људи који су били јако добри са њима. Мене то није потресло, али њу свако јесте. Нећу их именовати, наравно...Тек у тешким ситуацијама схватиш какви су људи, али направи се нека чистка у животу и то је природно. Таква сам била и ја, увек сам хтела да имам велико друштво, водила сам их са собом, а онда схватиш да су многи ту само због интереса... На крају, они су се сами расули, ја ту ништа нисам радила, то се све природно десило- закључила је она.

БОНУС ВИДЕО: